Cuma, Aralık 26, 2014

Google Play Kitaplar’da bir detay


Daha önce Google Play Kitaplar uygulaması ile ilgili bir yazı yazmıştım. Şimdi ise eklemeden geçemediğim bir özelliğinden bahsedeceğim. Google’ın en sevdiğim özelliklerinden birisi bazı detayları uygulamalarının içerisine saklaması. Aslında çok da gizli birşey değil bahsettiğim şey ama eminim ki Google Play Kitapları kullanan pek çok kişi bu özelliğin farkında değildir. Zaten blog yazmamın amacı da ahkam kesmek değil farkettiğim bazı detaylarda farkındalık yaratmak.

Şöyle ki, Android kullanıcıları widget ların sağladığı avantajları bilirler. Bahsettiğim şey Google Play Kitaplar uygulamasının widget ı aslında. (Widget lafını tam ifade eden Türkçe kelime yok galiba)

Android kullanan herkesin widget eklemeyi bildiğini varsaydığımdan bu detaya girmiyorum. Bilmeyen Google’ dan kolaylıkla öğrenebilir.

Uygulamanın widget ını telefon veya tabletinizin ana sayfasına konumlandırmak istediğinizde sizden kütüphanenizden bir kitap seçmenizi isteyecek. Kitabınızı seçtiğinizde seçtiğiniz kitabın kapağının ana sayfanıza uygulama ikonu olduğunu göreceksiniz. Artık kitabı her okumak istediğinizde bu ikona tıklamanız yeterli. Kitabınız otomatik olarak kaldığınız yerden açılacaktır.

Kitap kapağımız bir uygulama gibi görünüyor.
Kapak fotoğrafı : dixieroadrash





0 comments:

Yorum Gönder