Pazartesi, Ekim 20, 2014

Instapaper ile keyifli okumalar

Boş vakitlerde, yol ve yolculukta, tablet veya telefon üzerinden birşeyler okumayı seviyorum. İnternet üzerinde düzenli takip ettiğim blog yazıları, gazetelerin köşe yazarları, e-kitaplar veya dijital dergiler gibi bir çok içeriği takip etmeye çalışıyorum. Fakat bir sorun var ki tabletim sadece kablosuz ağ bağlantısına sahip. Kablosuz internetin olmadığı yerlerde online içeriklere erişemiyorum. Bu noktada instapaper imdadıma yetişiyor. Instapaper ücretsiz bir bulut servisi. (Ek özellikler için ücretli tarafıda var. Ancak benim ihtiyacımı ücretsiz olarak tamamen karşılıyor)

Instapaper ne işe yarar?


Teknolojiye ve okumaya meraklıysanız e-kitap dizgilerinin temiz ve okunaklı görüntülerine aşina olmuşsunuzdur. Instapaper, tarayıcınıza kuracağınız eklentisi sayesinde internet sayfalarındaki okumak istediğiniz kısmı sayfanın diğer öğelerinden arındırarak tertemiz bir formatta sizin instapaper hesabınıza aktarıyor. İstediğinizde iOS/Android tablet, telefon veya masaüstü/dizüstü bilgisayarınız üzerinden bu içeriğe ulaşabiliyorsunuz. En güzel tarafıda aktardığınız içerikleri okumak için internet bağlantınız olması gerekmiyor.

Instapaper a içerik kaydetmenin birden fazla yolu mevcut.

  • Instapaper hesabından direk url ekleyebilirsiniz.
  • Internet tarayıcınıza yükleyeceğiniz instapaper eklentisi ile bulunduğunuz sayfayı tek tıkla aktarabilirsiniz.
  • Instapaper ın size özel verdiği email adresine attığınız mail, direk instapaper hesabınıza kaydedilir.
  • Android de zaten hep var olan ios da ise 8 versiyonu ile beraber gelen uygulama paylaşım menüsünden instapaper a direk yönlendirme yapabilirsiniz.
  • Ayrıca bildiğim kadarıyla Kindle desteğide mevcutmuş. Kindle kullanmadığım için deneme şansım olmadı.

Son güncelleme ile Instapaper da gördüğünüz içeriği birebir Evernote a da aktarabiliyorsunuz.

Benzer özelliklerde birde pocket servisi var. Fakat instapaper bana kitap okuma hissini daha çok veriyor. Ayrıca konu başlıklarını düzenlemeye olanak tanımasıda instapaper tercih etmemin diğer bir nedeni.

instapaper, ifttt servisi üzerinde de kullanılabilir bir kanal olarak mevcut. Bu konu apayrı bir yazı konusu ama yine de bahsetmiş olayım. Kendinize uygun kurulumları yaparak ilgi duyduğunuz konuların instapaper listenize otomatik olarak eklenmesini sağlayabilirsiniz.
Okumaya ve teknolojiye meraklıysanız ve instapaper ı daha önce duymadıysanız bi inceleyin derim.

0 comments:

Yorum Gönder