Salı, Ekim 28, 2014

Android 5.0 Lollipop için Manuel Kurulum Yöntemi

Google, Android 5.0 Lollipop sürümünü 3 Kasımda yayınlayacak. Google, yeni bir Android sürümü yayınladığında doğal olarak ilk önce kendi ürünü olan Nexus cihazları için yayınlar. Bu yüzden tüm Nexus kullanıcıları 3 Kasım tarihine kilitlenmiş durumda.

Sürüm, Google tarafından yayınlandıktan sonra güncelleme yapmanın birden fazla yöntemi var.

Normalde süreç şöyle çalışır : (Nexus lar için geçerli olduğunu tekrar hatırlatayım.)

  1. Telefon veya tabletinizde “Yeni bir Güncelleme Var” uyarısı ile karşılaşırsınız ve güncellersiniz. Buna OTA (Over The Air) denir. Teknik bilgiye sahip olmayan son kullanıcılar için en güvenli ve kolay yol budur.
  2. 3.parti toolkit vs. gibi programlar yardımıyla yine çok fazla teknik detaylarla boğuşmadan kurulum yapmayı sağlar.
  3. Google, her nexus cihazının işletim sistemi kurulum imaj dosyalarını burada yayınlar. İmaj dosyasını buradan indirir ve teknik talimatları izleyerek kurulumu yaparsınız.
  4. Manuel kurulum. Bu yöntem aynı zamanda benimde tercih ettiğim yöntemdir. 3. adıma çok benzer. Farkı şudur : 3. adımda indirdiğiniz imaj dosyası kendi içinde sistem, kullanıcı data, radio , kernel vs. gibi farklı bölümler içerir. Bu bölümleri ayrı ayrı kurabilirsiniz. Böylece, örneğin farklı bir kernel deneyip orjinale dönmek istediğinizde sadece kernel bölümünü dönerek zaman kazanırsınız. Ne yaptığınızı bildiğiniz sürece hiç bir riski yoktur.

Google, OTA yayınlamaya başladığında her ülkeye aynı anda yayınlamaz. Fakat imaj dosyalarını yukarıda verdiğim linkte hemen yayınlar. Bu sayede hiç beklemeden sisteminizi yükseltebilirsiniz.

Ben bu tip büyük güncellemelerde sistemi sıfırlayıp yeni bir kurulum yapmayı tercih ediyorum. Bunun içinde yukarıda bahsettiğim 4. yöntemi kullanıyorum. Bu yöntemin detaylarını, nasıl uygulandığını eski versiyonlar için daha önce yazmıştım. Bunda da değişiklik yok. Aynı şekilde Android 5.0 Lollipop imajı yayınlandığı anda uygulanabilir.

Görüşmek üzere …

0 comments:

Yorum Gönder